Zavařený česnek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařený česnek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30151 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
5 ks | Česnek |
5 g | Chilli paprička |
80 g | Cukr krupice |
2 g | Hřebíček |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
2 g | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
0,5 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 192,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cukr krupice, Hřebíček, Olej stolní, Pepř černý celý, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařený česnek postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme česnek. V hrnci smícháme česnek, víno, ocet, cukr, sůl, chilli papričky, rozmarýn, tymián, hřebíček, pepř a bobkový list. Vše povaříme zhruba 5 minut. |
2 | Lák necháme 12 hodin stát a poté znovu povaříme asi 5 minut. |
3 | Necháme vychladit a sklenice plníme, do každé nalijeme olej a důkladně uzavřeme. |
4 | Skladujeme v chladničce. |