Bohatá zeleninová bramboračka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bohatá zeleninová bramboračka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33480 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
20 g | Houby sušené |
150 g | Kapusta hlávková |
3 špetka | Majoránka |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bohatá zeleninová bramboračka postup přípravy receptu:
1 | Houby zalijeme 200 ml vody a dáme vařit. Uvedeme k varu a odebereme vzniklou pěnu, poté přilijeme 200 ml vody. Vaříme dalších 5 minut. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném sádle. Smažíme 5 minut. Poté zaprášíme moukou a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přilijeme vývar a dobře promícháme. |
2 | Brambory oloupeme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Uvedeme k varu a vaříme 16 minut. Do polévky vlijeme vodu s houbami. Celer, mrkev a petržel oloupeme a očistíme, pokrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Přidáme též pokrájenou kapustu. |
3 | Vše povaříme 8 minut. |
4 | Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, majoránkou a utřeným česnekem. |
Poznámka
Kapustu lze nahradit například brokolicí, květákem či pórkem.