Vepřový bůček pečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček pečený
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88,5mg |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 188,8mg |
Vláknina | 136,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček pečený postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova. |
2 | Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme. |
3 | Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou. |
4 | Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo. |
6 | Krátce převaříme. |
Pečený vepřový bůček dělám ráda, jen mi trošku zapáchá ta kůže (teď mi hospodyňky prominou a muži také, protože je to jistě jejich oblíbená pochoutka) a občas ji odříznu.. Nejlepší bůček je domácí, ale dostanu se k němu jen ojediněle, takže mě zachraňuje pojízdný rozvoz masa a i tentokrát jsem udělala dobře, že jsem si tam bůček koupila a podle tohoto receptu ho připravila. Chutnal celé naší rodině a dostává od nás pět hvězdiček. Bůček byl měkoučký, šťavnatý, prostě jedna báseň.