Špenátové lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátové lívance
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4632 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,8 kg | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 5g |
Vláknina | 37g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 218,2mg |
Vitamín E | 19,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kypřicí prášek do pečiva, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátové lívance postup přípravy receptu:
1 | Očištěný špenát uvaříme doměkka. Umeleme, přidáme ušlehané žloutky, sůl, pepř, máslo, na drobno cibuli a prášek do pečiva. |
2 | Nakonec vmícháme sníh z bílků a mouku. Těsto na lívance musí být řídké. |
3 | Pečeme z obou stran v lívanečníku na másle. |
4 | Podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm. |