Angreštový kompot II. - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Angreštový kompot II.
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48026 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Angrešt |
400 g | Cukr krystal |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Angreštový kompot II. postup přípravy receptu:
1 | Cukr rozmícháme ve vodě a mírně zahřejeme. Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Poté nasypeme do cukrového roztoku a zahříváme. Jakmile angrešt začne měnit barvu, přivedeme k varu, povaříme cca 5-10 minut do změknutí. |
2 | Ochladíme, rozdělíme do sklenic, zalijeme roztokem a zavíčkujeme. Naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme při teplotě 85°C 20-30 minut. Po vychladnutí uložíme na chladné a temné místo. |