Kompot z čerstvých bezinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých bezinek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 48106 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 kg | Bezinky |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
750 g | Cukr krystal |
4 ks | Hřebíček |
1 ks | Skořice celá |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 134g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 861,3mg |
Vláknina | 46g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bezinky, Citronová šťáva, Cukr krystal, Hřebíček, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot z čerstvých bezinek postup přípravy receptu:
1 | Bezinky důkladně omyjeme a odstraníme stopky. Bobule rozdělíme do čistých sklenic. |
2 | V kastrolu rozmícháme ve vodě cukr, přidáme skořici a hřebíček. Povaříme a roztok necháme vychladnout. Přilijeme citronovou šťávu, přecedíme a zalijeme bezinky. |
3 | Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 30 minut. Necháme vychladnout v hrnci, poté vyjmeme a uchováme na chladnějším a temném místě. |