Kompot z čerstvých borůvek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kompot z čerstvých borůvek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48237 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
3 kg | Borůvky |
600 g | Cukr krystal |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kompot z čerstvých borůvek postup přípravy receptu:
1 | Borůvky přebereme, očistíme, na sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. |
2 | Ve vodě rozmícháme cukr, povaříme a odstavíme. Vychladlým nálevem přelijeme borůvky. Důkladně uzavřeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85°C sterilujeme 25 minut. Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uložíme na temném místě. |