Hrušky nakládané ve vlastní šťávě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky nakládané ve vlastní šťávě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48501 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1,5 kg | Hrušky |
1 špetka | Kyselina citrónová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 226,9mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky nakládané ve vlastní šťávě postup přípravy receptu:
1 | Použijeme středně velké a nepomačkané hrušky. Omyjeme je, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a odstraníme jadřince. Namočíme do vroucí vody, ve které rozmícháme kyselinu citronovou. |
2 | Poté je rozdělíme do sklenic a zalijeme vodou, ve které se namáčely. Zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85-85 °C sterilujeme 20-25 minut. |
3 | Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě. |