Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51321 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
20 g | Cukr krystal |
600 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Křen |
2 dl | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř červený celý |
20 g | Sůl |
1,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 545,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krystal, Fazolové lusky zelené, Kopr čerstvý, Křen, Pepř červený celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme vodou a krátce povaříme v 1 litru vody. Po vychladnutí rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme očištěným koprem a křenem. |
2 | Zbylou vodu smícháme se solí, cukrem a octem, přidáme bobkový list a kuličky pepře. Přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Poté nálevem přelijeme lusky. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po vyjmutí uchováme na chladném a temném místě. |