Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 51635 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
20 g | Cukr krupice |
1 kg | Mrkev kořen |
2,5 dl | Ocet kvasný lihový |
20 g | Sůl |
1,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev sterilovaná ve sladkokyselém nálevu postup přípravy receptu:
1 | Mladou mrkev důkladně očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vložíme do 1 litru vroucí vody se špetkou soli a cca 5 minut povaříme. Poté scedíme a mrkev rozdělíme do sklenic. |
2 | Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve zbylé vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme mrkev, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti. |