Sterilovaná krájená paprika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaná krájená paprika
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 51728 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
750 g | Paprika červená |
50 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Sterilovaná krájená paprika postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Vložíme do mísy a promícháme se solí. Namačkáme je do sklenic a zavíčkujeme. |
2 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 15 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci při teplotě 80°C. Ihned vyjmeme a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti. |