Sterilované hovězí dušené se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované hovězí dušené se zeleninou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso přední |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 117,1mg |
Draslík | 731,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí maso přední, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilované hovězí dušené se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou. |
2 | V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou. |
3 | Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme. |
4 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. |
5 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.