Pálivá tykev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivá tykev
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 52787 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kostka | Bujón hovězí |
6 stroužek | Česnek |
5 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Deko |
2 ks | Feferony |
0,5 polévková lžíce | Kari koření |
1 dl | Olej slunečnicový |
70 ml | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Protlak rajčatový |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 628,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Feferony, Kari koření, Olej slunečnicový, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Deko nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivá tykev postup přípravy receptu:
1 | Tykev rozkrojíme a tvrdou dužinu nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem oloupeme a spolu s feferonkou zbavenou jádřinců nakrájíme na tenké proužky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, kterou zpěníme. Potom vložíme česnek, feferonky a nakrájenou tykev. Ještě přidáme rajčatový protlak, sójovou omáčku, bujon a kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme a pod poklicí, za občasného promíchání směs dusíme 35-40 minut. Před dokončením dušení směs ochutnáme, podle vlastní chutě přidáme sůl, pepř, přisypeme Deko a povaříme ještě přibližně 8 minut. |
3 | Připravené sklenice naplníme hotovou směsi, zavíčkujeme a naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je při teplotě 80°C sterilizujeme 15 minut. |
4 | Skleničky vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na studeném místě. |
Poznámka
Pálivou tykev použijeme jako studenou přílohu k pečenému masu. Můžeme také použit na vaření různých omáček.