Sterilovaný králík pečený se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný králík pečený se slaninou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 53016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
600 g | Králík |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
80 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 157,8mg |
Draslík | 598,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 16,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilovaný králík pečený se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Použijeme pouze zadní část očištěného králíka. Odstraníme blány, osolíme a dobře prošpikujeme pokrájenou uzenou slaninou. |
2 | V pekáči rozpálíme sádlo a orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli společně s kuličkami pepře. Přidáme maso, podlijeme vývarem (případně doplníme vodou) a v rozehřáté troubě pečeme do červena. |
3 | Ne zcela upečené maso naporcujeme, vykostíme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme. |
4 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout, uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10°C.