Višně v hořčici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višně v hořčici
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58552 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Cukr moučkový |
50 g | Hořčice Dijonská |
200 g | Hořčice plnotučná |
0,5 kávová lžička | Hořčičné semínko |
0,5 kávová lžička | Koriandr |
100 g | Křen |
0,5 kávová lžička | Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Višně |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 197,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hořčičné semínko, Křen, Sůl, Višně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hořčice plnotučná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koriandr, Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Višně v hořčici postup přípravy receptu:
1 | Višně dobře opereme, zbavíme stopek, opět opereme a necháme na sítu okapat. |
2 | Mezitím uvedeme do varu 600 ml vody s 500 g cukru, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše 3 minuty povaříme. |
3 | Poté na cedníku po částech ponořujeme do nálevu višně, necháme je ponořené jen do doby, než začne vřít, následně je okamžitě vyjmeme a necháme okapat. Je důležité, aby se višně dostaly do vařícího nálevu jen po malých dávkách, v žádném případě nesmějí popraskat. |
4 | Ovoce necháme úplně vychladnout, poté ho plníme do sklenic. Sladký kořeněný nálev přisolíme a vaříme tak dlouho, až se vyvaří na poloviční objem s medovou konzistencí. Potom do něj vmícháme hořčici se strouhaným křenem a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, zalijeme ovoce ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě. |
5 | Takto upravené višně podáváme k různým masům nebo přidáváme do salátů. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychladnutí ovoce.