Pikantní kuřecí steaky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí steaky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Citrony |
2000 g | Kuřecí prsa |
5 g | Pepř černý mletý |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
1 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 183,8mg |
Draslík | 802,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 105,3mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí steaky postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka omyjeme, mírně naklepeme a urovnáme do mísy. |
2 | Z rozmíchaných vajec, smetany, soli, citronové šťávy a koření připravíme marinádu a zalijeme plátky masa. Necháme marinovat. |
3 | Jednotlivé porce vyjmeme z marinády a opečeme na teflonové pánvi nebo na grilu. |
4 | Při podávání pokrm ozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka. |