Rychlá hovězí polévka z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá hovězí polévka z mletého masa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 9114 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Maso mleté - mix |
5 g | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
7% Kalorie 140 kcal
Kilojoule 586kJ
0% Sacharidy 2 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 195 mg
10% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 20,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z hovězího mletého masa dělám poměrně často, vařím o něco déle než 30 minut. Pro expres přípravu se může použít tlakový hrnec. Maso je nutné do vody"rozdrobit". Každý si může přidat koření, kousek cibule nebo libečku a použít zeleninu dle sezóny, buď čerstvou nebo i mraženou. Do hotové polévky přidávám zvlášť vařené těstoviny.