Horký jablečný mošt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký jablečný mošt
Horký jablečný mošt
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13078 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 l | Džus jablečný |
6 ks | Hřebíček |
3 kávová lžička | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
0,3 šálek | Sherry brandy |
1 ks | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 6,6mg |
Draslík | 211,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 24,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Džus jablečný, Hřebíček, Med včelí, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký jablečný mošt postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu smícháme jablečný džus (nebo mošt) s medem a citronovou šťávou. Nové koření, celou skořici a hřebíček svážeme do plátýnka, vložíme do šťávy. Pod pokličkou zahříváme na mírném ohni k bodu varu (ale nevaříme), odstavíme, odstraníme koření a přilijeme brandy. |
2 | Mošt zamícháme a rozlijeme do sklenic. Na povrch každého nápoje položíme 1/2 lžičky másla, zamícháme a podáváme. |
Zajímalo by mě,kolik stupnu je u jablecneho mostu bod varu.