Ztracená vejce na šunce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ztracená vejce na šunce
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19564 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
10 g | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 766,0mg |
---|---|
Cholesterol | 270,3mg |
Draslík | 102,2mg |
Vláknina | 252,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ztracená vejce na šunce postup přípravy receptu:
1 | Vodu, ocet a sůl necháme dojít do varu, ztlumíme a vpouštíme do ní po jednom rozklepnutá vejce. Na mírném ohni pomalu vaříme, až vejce ztuhnou. |
2 | Šunku nakrájíme a na oleji osmahneme, rozdělíme na talíře a upravíme na ni ztracená vejce. |
3 | Ozdobíme sekanou petrželkou. |
Ztracená vejce na šunce jsou výborná. Šunka ovoní vaši kuchyni a stejně tak i toto jídlo a vám bude určitě chutnat tak jako mě. Náklady na jídlo jsou minimální a vy budete štěstím bez sebe, když si ho uvaříte.