Mrkev dušená s pórkem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená s pórkem a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39892 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Pažitka |
500 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená s pórkem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, pórek a brambory oloupeme, nakrájíme na stejné kousky a vsypeme do kastrolu. Osolíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka asi 25 minut. Pokličku odstraníme a zbylou vodu necháme vydusit. |
2 | Potom přidáme máslo, nasekanou pažitku, rozmíchanou zakysanou smetanu a vše zlehka promícháme. Po rozpuštění másla můžeme podávat. |