Rebarbora pečená s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarbora pečená s drobenkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 43248 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
90 g | Cukr třtinový |
500 g | Jablka |
125 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Ořechy lískové |
1 ks | Pomeranče |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 455,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Jablka, Ořechy lískové, Pomeranče, Reveň (Rebarbora), Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarbora pečená s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Na dlouhé kousky 2,5 cm nakrájíme rebarboru a dáme do hrnce. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme s pomerančovou kůrou a šťávou k rebarboře. Přivedeme k varu a vaříme, dokud ovoce nezačne měknout. |
2 | Přidáme cukr, skořici a směs přendáme do zapékací mísy, aby byla více než ze 2/3 plná. |
3 | Mouku nasypeme do mísy a zpracujeme s máslem na drobenku. Vmícháme cukr a mleté oříšky. |
4 | Rovnoměrnou vrstvu rozprostřeme na ovoce a v předehřáté troubě pečeme, než vršek zhnědne, při teplotě 200°C. |
5 | Podáváme jak teplé, tak studené. |
Poznámka
Z pomeranče použijeme kůru i šťávu.