Devonské vdolečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Devonské vdolečky
Devonské vdolečky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 44171 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 83,1mg |
Draslík | 120,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Devonské vdolečky postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce smícháme mouku s práškem do pečiva, špetkou soli, změklým máslem, vejcem a cukrem. Přilijeme trochu mléka a vypracujeme tužší těsto. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný a si 1 cm. Tvořítkem vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. Kolečka na povrchu potřeme mlékem. |
3 | Vdolečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut. Podáváme ihned. |
Poznámka
Vdolečky podáváme s máslem a marmeládou.
vypadají pěkně určitě vyzkouším
Super je, že žádné smažení v oluji!
Moc dobré, vyzkoušejte.