Cuketa dušená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketa dušená se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 44486 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 755,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 106,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Cuketa dušená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cuketu omyjeme, oloupeme, a nakrájíme na hranolky, papriku bez jádřince na proužky, omytá rajčata na kostičky, bazalku posekáme. |
2 | Pánev rozpálíme nasucho, přisypeme zeleninu, posypeme bazalkou, osolíme, rychle mícháme a jakmile zelenina pustí vlastní šťávu, pánev zakryjeme, zvolna dusíme doměkka. V případě potřeby přilijeme trochu vody, aby se zelenina nepřipalovala, nesmí se však rozvařit. |
Poznámka
Podáváme teplé.
Mňamka. Jen jsem solila až nakonec, aby se zeleninka nerozpadla. Zbyl nám Pikantní domácí dresink II (recept najdete na těchto stránkách). A byl k zelenině výborný .