Sterilovaný salát z čerstvých paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilovaný salát z čerstvých paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 51738 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
20 g | Cukr krystal |
1 l | Ocet kvasný lihový |
400 g | Paprika červená |
400 g | Paprika zelená |
20 g | Sůl |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 193,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sterilovaný salát z čerstvých paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, důkladně omyjeme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké nudličky. Promícháme se lžící soli a necháme několik hodin odležet. Poté papriky vyjmeme ze šťávy, kterou pustily, a rozdělíme je do sklenic. |
2 | Mezitím ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. Roztokem zalijeme papriky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě. |