Koláč z hrušek, oříšků a mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z hrušek, oříšků a mascarpone
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30007 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
náplň | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
100 g | Kompot hruškový |
2 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
125 g | Mascarpone |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
45 g | Ořechy lískové |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Koláč z hrušek, oříšků a mascarpone | |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 116,8mg |
Draslík | 71,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot hruškový, Ořechy lískové, Tresť vanilková, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Citronová kůra, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Mascarpone, Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z hrušek, oříšků a mascarpone postup přípravy receptu:
1 | V míse nebo v robotu zpracujeme mouku, cukr, citronovou kůru a máslo na drobenku. Přidáme vejce a vypracujeme těsto. Na pracovní ploše těsto rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Necháme asi 30 minut chladit. |
2 | Formu s těstem postavíme na plech, na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme fazole. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a korpus pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a pečeme ještě 10 minut. Korpus necháme vychladnout. |
3 | V míse promícháme mascarpone s cukrem, vejcem, žloutkem, vanilkovou trestí a mlékem. Směs nalijeme na korpus, poklademe na plátky nakrájenými kompotovanými hruškami (asi 4ks) a posypeme předem opraženými lískovými oříšky. |
4 | Koláč pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
5 | Marmeládu prohřejeme s trochou vody a naneseme na koláč. Podáváme po vychladnutí. |
Skvělý recept! Ovšem, jelikož máme velkou zahradu, místo kompotovaných hrušek jsem zvolila čerstvě natrhané. A protože líska moc nerodí, zvolila jsem ořechy vlašské. Recept se osvědčil, rodina si vyžádala "nášup". Při pečení ráda improvizuji a experimentuji, takže jsem v lednici nedostupné mascarpone nahradila tvarohem... Můžu jen doporučit .-)
Skvělý recept! Ovšem, jelikož máme velkou zahradu, místo kompotovaných hrušek jsem zvolila čerstvě natrhané. A protože líska moc nerodí, zvolila jsem ořechy vlašské. Recept se osvědčil, rodina si vyžádala "nášup". Při pečení ráda improvizuji a experimentuji, takže jsem v lednici nedostupné mascarpone nahradila tvarohem... Můžu jen doporučit .-)