Vepřová plec pečená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec pečená
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 364 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88,5mg |
---|---|
Cholesterol | 53,3mg |
Draslík | 222,0mg |
Vláknina | 136,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec pečená postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova. |
2 | Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme. |
3 | Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme. |
4 | Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme. |
Hezky popsaný recept. Pečenou plec jsem podávala se špenátem a bramborovým knedlíkem. Já jen dávám na jednu porci více masa, většinou 100 až 120 g. 75 g je docela málo, ale menším jedlíkům nebo dětem bude stačit. Palec nahoru.
Super
A co zbyde, je-li plec velká a jedlíků málo, přijde jednoduše rozemlít i s kůžičkou do masové pomazánky. Nezbude ani molekula.
Stejně se dá péct i vepřové koleno.