Mošt z čerstvých třešní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mošt z čerstvých třešní
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49853 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
2 g | Kyselina citrónová |
2 l | Třešně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 486,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mošt z čerstvých třešní postup přípravy receptu:
1 | Dobře zralé třešně přebereme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. Vložíme do kastrolu a zvolna zahřejeme na teplotu cca 70 °C. Poté ihned prolisujeme. Necháme několik hodin stát, až se usadí kal. |
2 | Přecedíme přes plátno nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou, promícháme a mošt rozdělíme do lahví. Uzavřeme nebo převážeme dvojitým celofánem, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. |
3 | Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení-několik hodin. Recept je kalkulován na 1l třešňové šťávy, je-li nutné, přizpůsobíme množství čerstvého ovoce.