Jablkové růžičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové růžičky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Láďa Hruška |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (37%) |
ID receptu: | 60064 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 ks | Jablka |
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
1 balení | Skořicový cukr |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 128,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 64,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořicový cukr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové růžičky postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 2mm tenké plátky. |
2 | Listové těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na proužky silné 5cm. Polovinu proužků podélně potřeme marmeládou a posypeme skořicovým cukrem. Na proužky položíme plátky jablek a překryjeme je zbylými proužky těsta. Těsto potom z jedné strany zavineme tak, aby vznikl košíček, ze kterého přečnívají ven plátky jablek. |
3 | Růžičky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut dozlatova. |
4 | Upečené růžičky posypeme moučkovým cukrem. |
Jablečné růžičky už jsem pekla. Asi mám nešikovné ruce. Syrové plátky jablek jsou totiž tvrdé a jdou špatně zatočit, takže hezké byly po upečení jen některé náhodné růžičky a to je škoda. Já jsem kdysi jablečné plátky mírně povařila a tím šlo těsto zatočit moc dobře. Všechny růžičky pak byly hezké. Ale jak píšu, může to být rukama :)
Já to dělám tak, že naleji do misky vodu do které jsem vymačkala šťávu z poloviny citronu a dám do toho nakrájená jablka. Misku s jablky dám do mikrovlnky na 5 minut, vyleju vodu a plátky jablek osuším. Jablka změknou a jdou dobře točit. Sice je nemám také perfektní, ale podstatně to usnadní práci.
To je dobrá vychytávka