Jablkové palačinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové palačinky
Jablkové palačinky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6820 |
Kategorie: | Palačinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
3 ks | Jablka |
500 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 hrst | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 78,7mg |
Draslík | 107,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 118,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Olej stolní, Ořechy vlašské, Rum, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové palačinky postup přípravy receptu:
1 | Z mléka, vajec, mouky, rumu, krupicového cukru a soli vyšleháme řidší těsto, které necháme odstát. |
2 | Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a na malé kostičky nakrájíme. Dáme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovu šťávou a trochou vody. |
3 | 10 minut povaříme, poté rozmixujeme. |
4 | Palačinky smažíme na rozpáleném oleji, každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a sekanými ořechy posypeme. |
Poznámka
ořechy nasekané
Moc dobré palačinky, doporučuji jen přidat více jablíček. Ty jsem jen nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle a podusila. Jinak počet porcí v receptu=počet kusů. Použila jsem více oleje než uvádí recept a to pánvičku jen mírně omastím pomocí silikonové mašlovačky. Doporučuji vyzkoušet a jen dodám, že se rozdušená jablka můžou, pokud je třeba, trochu zahustit vanilkovým pudinkovým práškem rozmíchaným v trošce vody.