vložit recept

Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií

Jablečný mošt neslazený
Recept číslo: 48682

Jablečný mošt neslazený

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme, prolisujeme. Necháme chvíli stát, jakmile pustí šťávu, přecedíme přes plátno nebo čistou tekutinu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do láhví,… Více »

Neslazený mošt z čerstvých švestek
Recept číslo: 49581

Neslazený mošt z čerstvých švestek

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Dobře zralé švestky omyjeme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. V kastrolu podlijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 70 °C. Mezitím občas promícháme. Poté prolisujeme a necháme stát… Více »

Jablečný mošt
Recept číslo: 60624

Jablečný mošt

Autor: 0sonizna
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je. Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme. Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité… Více »

Slazený rybízový mošt
Recept číslo: 49269

Slazený rybízový mošt

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Použijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned prolisujeme. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme přes plátno,… Více »

Neslazený mošt z hroznového vína
Recept číslo: 48497

Neslazený mošt z hroznového vína

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a v nerezové nádobě rozmačkáme. Poté vylisujeme, šťávu necháme stát, dokud se kal neusadí. Čistý mošt… Více »

Angreštová šťáva
Recept číslo: 48027

Angreštová šťáva

Autor: Jana
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a na mírném ohni zahříváme, až začnou bobule praskat. Šťávu můžeme také z ovoce vylisovat a vyvařit na 1/3… Více »

Zavařený bezinkový mošt
Recept číslo: 48109

Zavařený bezinkový mošt

Autor: Jana
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Použijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme stopky. Důkladně rozmačkáme a necháme několik hodin odstát, aby pustily šťávu. Poté vylisujeme a znovu necháme… Více »

Neslazený borůvkový mošt
Recept číslo: 48240

Neslazený borůvkový mošt

Autor: Jana
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a propláchneme studenou vodou. Prolisujeme a necháme odstát, až se usadí kal. Šťávu přecedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do… Více »

Kvašený borůvkový sirup
Recept číslo: 48242

Kvašený borůvkový sirup

Autor: Jana
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Borůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou. Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme 2 dny zvolna kvasit. Poté scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou.… Více »

Zavařený malinový mošt
Recept číslo: 48901

Zavařený malinový mošt

Autor: Jana
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Zralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Poté scedíme přes plátno, přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Šťávu… Více »

Zavařovaný ostružinový sirup
Recept číslo: 49104

Zavařovaný ostružinový sirup

Autor: Jana
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Zvolna zahříváme,… Více »

Neslazený mošt z čerstvého rybízu
Recept číslo: 49266

Neslazený mošt z čerstvého rybízu

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Mošt… Více »

Neslazený mošt z šípků
Recept číslo: 49457

Neslazený mošt z šípků

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Zralé šípky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. … Více »

 
 
TOPlist