-
Recepty /
- Šťávy a sirupy
Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií
Jablečný mošt neslazený
Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme, prolisujeme. Necháme chvíli stát, jakmile pustí šťávu, přecedíme přes plátno nebo čistou tekutinu stáčíme gumovou hadičkou. Rozlijeme do láhví,… Více »
Neslazený mošt z čerstvých švestek
Dobře zralé švestky omyjeme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. V kastrolu podlijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 70 °C. Mezitím občas promícháme. Poté prolisujeme a necháme stát… Více »
Jablečný mošt
Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je. Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme. Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité… Více »
Slazený rybízový mošt
Použijeme dobře zralý rybíz. Otrháme ze stopek, důkladně propláchneme studenou vodou a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a ihned prolisujeme. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme přes plátno,… Více »
Neslazený mošt z hroznového vína
Bobule hroznového vína otrháme, odstraníme stopky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a v nerezové nádobě rozmačkáme. Poté vylisujeme, šťávu necháme stát, dokud se kal neusadí. Čistý mošt… Více »
Angreštová šťáva
Plody angreštu očistíme, odstraníme stopky a omyjeme. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a na mírném ohni zahříváme, až začnou bobule praskat. Šťávu můžeme také z ovoce vylisovat a vyvařit na 1/3… Více »
Zavařený bezinkový mošt
Použijeme pouze zralé plody černého bezu, propláchneme je studenou vodou a odstraníme stopky. Důkladně rozmačkáme a necháme několik hodin odstát, aby pustily šťávu. Poté vylisujeme a znovu necháme… Více »
Neslazený borůvkový mošt
Borůvky přebereme, očistíme, odstraníme stopky a propláchneme studenou vodou. Prolisujeme a necháme odstát, až se usadí kal. Šťávu přecedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do… Více »
Kvašený borůvkový sirup
Borůvky přebereme, očistíme, otrháme stopky a na sítu důkladně propláchneme vodou. Vylisujeme a vzniklou šťávu necháme 2 dny zvolna kvasit. Poté scedíme přes plátno nebo stáčíme gumovou hadičkou.… Více »
Zavařený malinový mošt
Zralé maliny přebereme, nasypeme do kastrolu, mírně prohřejeme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal. Poté scedíme přes plátno, přisypeme cukr, promícháme a necháme ho rozpustit. Šťávu… Více »
Zavařovaný ostružinový sirup
Zralé ostružiny přebereme, očistíme a prolisujeme. Kaši necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. Zvolna zahříváme,… Více »
Neslazený mošt z čerstvého rybízu
Rybíz důkladně omyjeme, otrháme stopky, přebereme a rozmačkáme. Mírně zahřejeme a vylisujeme. Poté odložíme a necháme chvíli stát. Scedíme přes síto, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Mošt… Více »
Neslazený mošt z šípků
Zralé šípky přebereme, očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Přemístíme do kastrolu, zalijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. … Více »
Potřeby k zavařování
Bez zavařovacích sklenic a víček, případně speciáních plechovek se neobejdete. Podívejte se i na další zboží, které vám zavařování usnadní.
vícePřes 60800 receptů na jednom místě
Odběr novinek emailem
Mobilní aplikace
Desetitisíce receptů
do vašeho mobilu a tabletu
Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
Stáhnout pro Android