vložit recept

Podívejte se na nalezené recepty dle Vašich kritérií

Lák na zavařené okurky
Recept číslo: 31245

Lák na zavařené okurky

Autor: Šárka
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do většího hrnce dáme vařit vodu, do ní přimícháme ocet, sůl, cukr a balíček Deka. Vaříme zhruba 8 minut, poté odstavíme a lák ihned lijeme do připravených naplněných sklenic na zavařování. Více »

Lečo z čerstvé zeleniny
Recept číslo: 51898

Lečo z čerstvé zeleniny

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Papriku očistíme, omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Rajčata opláchneme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli nasekáme nadrobno. Sádlo rozehřejeme v kastrolu, přidáme… Více »

Zavařené václavky nakyselo
Recept číslo: 60598

Zavařené václavky nakyselo

Autor: 0sonizna
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nejdříve si připravíme houby - očistíme je, zalijeme 2,5 l vody. Přidáme 2,5 lžíce soli, 1 lžíci pepře, 8 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a očištěný nakrájený celer. Vaříme 20 minut. … Více »

Mošt z čerstvých jablek a hrušek
Recept číslo: 50044

Mošt z čerstvých jablek a hrušek

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Zralá jablka a hrušky omyjeme, odstraníme stopky, jádřince a každý druh zvlášť nastrouháme nebo rozdrtíme. Ihned vylisujeme a šťávy smícháme dohromady. Odložíme a necháme chvíli stát. Poté přecedíme… Více »

Nektarinkový kompot s pomerančem
Recept číslo: 59615

Nektarinkový kompot s pomerančem

Autor: mikes
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky. Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil. Nektarinky urovnáme do… Více »

Okurky nakládané v hořčici
Recept číslo: 58563

Okurky nakládané v hořčici

Autor: beranova
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou.… Více »

Neslazená zavařená jablka
Recept číslo: 48594

Neslazená zavařená jablka

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Použijeme zralá, možno i padaná jablka. Omyjeme je, očistíme a nakrouháme na plátky nebo hrubé nudle. Rozdělíme do čistých sklenic a důkladně upěchujeme. Zavíčkujeme, narovnáme na mřížku… Více »

Cibulka sterilovaná s křenem a octem
Recept číslo: 51260

Cibulka sterilovaná s křenem a octem

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku. Na… Více »

Meruňkový kompot
Recept číslo: 58104

Meruňkový kompot

Autor: vassova
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme vanilkový i krupicový cukr a přivedeme k varu, následně ihned stáhneme ze sporáku. Omyté meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a řeznou plochou je postupně naskládáme na… Více »

Jablečný mošt
Recept číslo: 60624

Jablečný mošt

Autor: 0sonizna
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nastrouháme je. Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme. Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité… Více »

Jablečný kompot v kořeněném nálevu
Recept číslo: 48675

Jablečný kompot v kořeněném nálevu

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na čtvrtinky a propláchneme studenou vodou. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme skořici, hřebíček a povaříme. Do vroucího nálevu po částech vkládáme… Více »

Sterilované vepřové rizoto se zeleninou
Recept číslo: 52440

Sterilované vepřové rizoto se zeleninou

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní… Více »

Višňový džem 1
Recept číslo: 64179

Višňový džem 1

Autor: angina
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Pokyny pro konzervaci. Zavařovací hrnec částečně naplníme horkou vodou. Zavařovací sklenice, které chceme sterilizovat, uchopíme do držáků dnem dolů, dolijeme horkou, ale ne vroucí vodou tak, aby… Více »

Diabetická jablka ve vlastní šťávě
Recept číslo: 48646

Diabetická jablka ve vlastní šťávě

Autor: verca
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C… Více »

Neslazený mošt z čerstvých švestek
Recept číslo: 49581

Neslazený mošt z čerstvých švestek

Autor: repa
Hodnocení: hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení

Dobře zralé švestky omyjeme, otrháme stopky, vypeckujeme a rozmačkáme. V kastrolu podlijeme trochou vody a zvolna zahřejeme na teplotu 70 °C. Mezitím občas promícháme. Poté prolisujeme a necháme stát… Více »

1 2 3 4 7 14 20 26
 
 
 
 
TOPlist