Zavařování

Jak na to

Zavařování

Zavařujeme ovoce a zeleninu, ale i houby, maso, ryby a také třeba hotová jídla nebo polévky. Zavařují se i šťávy, sirupy, džemy a marmelády… a tyto stránky jsou zde proto, aby se vám zavařování vždy vydařilo.

 

Téma: Zdravé šípky

Šípky - marmeláda, džem, sirup, likér...

Na konci léta a na začátku podzimu hospodyňky pilně zavařují ovoce i zeleninu, aby měla jejich rodina zásobu vitamínů…

celý článek
 

Recept dne

Vánoční cukroví s rumem

Autor: Rudolf Fík

  • Počet porcí20 os.
  • Čas přípravy20 min
  • Čas vaření10 min
 

Články

Nakládáme zelí

Možná si vzpomínáte, jak vaše babičky nakládaly zelí a vy jste ho museli krouhat nebo šlapat. V dnešní době se na domácí kysané či…

Čatní – omáčka, která dodá jídlu exotický nádech

Slovo čatní pochází z Hindštiny a je to kořeněná pomazánka z ovoce nebo zeleniny. Pochází z Indie, a v době britských kolonií se tato…

Co namazat na cukroví aneb nejlepší vánoční marmelády

Každá správná hospodyňka má o Vánocích napečeno. Cukroví  je jedním z nejdůležitějších symbolů Vánoc, bez něj si je asi ani nedovedeme…

další články
 
TOPlist