Zavařování

Jak na to

Zavařování

Zavařujeme ovoce a zeleninu, ale i houby, maso, ryby a také třeba hotová jídla nebo polévky. Zavařují se i šťávy, sirupy, džemy a marmelády… a tyto stránky jsou zde proto, aby se vám zavařování vždy vydařilo.

 

Téma: Domácí chutney

Čatní – omáčka, která dodá jídlu exotický nádech

Slovo čatní pochází z Hindštiny a je to kořeněná pomazánka z ovoce nebo zeleniny. Pochází z Indie, a v době britských…

celý článek
 

Recept dne

Meruňkový kompot

Autor: A Vašová

  • Počet porcí6 os.
  • Čas přípravy15 min
  • Čas vaření30 min
 

Články

Co namazat na cukroví aneb nejlepší vánoční marmelády

Každá správná hospodyňka má o Vánocích napečeno. Cukroví  je jedním z nejdůležitějších symbolů Vánoc, bez něj si je asi ani nedovedeme…

Zavařujeme švestky – kompoty a povidla z trouby nebo remosky

Švestky patří mezi nejvíce zavařované druhy ovoce. Oblíbené jsou především jako kompot nebo povidla – a ta jdou připravit i v troubě nebo…

Zavařte si hrušky

Úroda hrušek je téměř každý rok poměrně velká a protože pro zavařování jsou velmi vhodné, byla by škoda si chutné plody tímto způsobem…

další články
 
TOPlist