Zavařování

Jak na to

Zavařování

Zavařujeme ovoce a zeleninu, ale i houby, maso, ryby a také třeba hotová jídla nebo polévky. Zavařují se i šťávy, sirupy, džemy a marmelády… a tyto stránky jsou zde proto, aby se vám zavařování vždy vydařilo.

 

Téma: Marmelády na Vánoce

Netradiční marmelády nejen na vánoční cukroví

Asi každá česká rodina peče na Vánoce alespoň jeden druh cukroví, do kterého se používá marmeláda. Nejčastěji se…

celý článek
 

Recept dne

Mrkvová marmeláda se zázvorem
 

Články

Šípky - marmeláda, džem, sirup, likér...

Na konci léta a na začátku podzimu hospodyňky pilně zavařují ovoce i zeleninu, aby měla jejich rodina zásobu vitamínů na zimu. Zavařují…

Nakládáme zelí

Možná si vzpomínáte, jak vaše babičky nakládaly zelí a vy jste ho museli krouhat nebo šlapat. V dnešní době se na domácí kysané či…

Čatní – omáčka, která dodá jídlu exotický nádech

Slovo čatní pochází z Hindštiny a je to kořeněná pomazánka z ovoce nebo zeleniny. Pochází z Indie, a v době britských kolonií se tato…

další články
 
 
TOPlist